Wat is een timelapse?

Timelapse, time lapse, time-lapse - what's in a name?

Een timelapse, ook wel time-lapse gebruikt als schrijfwijze, is een  soort ' versnelde' video waarin een bepaalde gebeurtenis getoond wordt.
Het bestaat uit een reeks foto's die over een lange periode heen worden gemaakt. Die beelden worden in een hoge frequentie na elkaar gezet. De anders statische foto's leveren aan het einde van die periode een dynamische film op.

Timelapse video's worden vaak gebruikt in marketing en communicatie, voor onder andere een bouwproject of een evenement. Deze versnelde video's geven ook snel inzicht in de vooruitgang en opvolging van een werf. Ook in natuurdocumentaires, zoals Planet Earth of Our Planet worden timelapses gebruikt om de groei en de bloei van planten of bloemen te visualiseren of het verstrijken van de seizoenen.

Hoe maak je een timelapse?

De truc van een geslaagde  timelapse video is dat de camerapositie ongewijzigd blijft gedurende de volledige periode.
Er moet op geregelde tijdstippen en met een vaste interval foto's worden genomen. Bijvoorbeeld elke 5 tot 15 minuten. Hou er rekening met het feit dat de frequentie in verhouding is met de activiteitsgraad op de werf om zo een mooie timelapse van je bouwproject te realiseren.

Daarnaast laat je beter de donkere nachtbeelden en de momenten wanneer er geen activiteit is op de werf uit de uiteindelijke time lapse.

Ontdek de dynamiek van een timelapse

Inspireer je stakeholders (klanten, leveranciers, investeerders, buurtbewoners,...) met een coole timelapse aan het einde van je project of bezorg hen periodieke timelapse video's om ze op de hoogte te houden.

Automatisch communiceren met belanghebbenden

Met C-SITE kan je ook een publieke timelapse op je projectwebsite plaatsen. De video wordt telkens automatisch vernieuwd en werd eenmalig op website geplaatst aan de hand van een URL.

Op zoek naar unieke, relevante foto's en timelapses voor de marketing & sales van je bouwproject?
Contacteer ons via sales@c-site.eu                                                            

Bedankt, we hebben je aanvraag goed ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Volg ons