Wat is een timelapse?

Timelapse, time lapse, time-lapse - what's in a name?

Een timelapse, ook wel time-lapse, is een ' versnelde' video waarin een bepaalde gebeurtenis getoond wordt.
Het bestaat uit een reeks foto's die over een lange periode heen worden gemaakt. Die beelden worden in een hoge frequentie na elkaar gezet. De anders statische foto's leveren aan het einde van die periode een dynamische film op.

Timelapse video's worden vaak gebruikt in marketing en communicatie, voor onder andere een bouwproject of een evenement. Deze versnelde video's geven ook snel inzicht in de vooruitgang en opvolging van een werf. Ook in natuurdocumentaires, zoals Planet Earth of Our Planet worden timelapses gebruikt om de groei en de bloei van planten of bloemen te visualiseren of het verstrijken van de seizoenen. De C-Site camera's zijn hoge kwaliteit IP camera's die verbonden zijn met een weerbestendige behuizing. Deze zorgt ervoor dat de beelden live, via een 4G verbinding naar het platform gestreamd worden. Zo nemen de camera's tot wel 70.000 foto's van één project!

Hoe maak je een timelapse?

De truc voor een geslaagde timelapse video is dat de camerapositie ongewijzigd blijft gedurende de volledige periode.
Er moet op geregelde tijdstippen en met een vaste interval foto's worden genomen. Bijvoorbeeld elke 5 tot 15 minuten. Hou rekening met het feit dat de frequentie in verhouding is met de activiteitsgraad op de werf om zo een mooie timelapse van je bouwproject te realiseren. Daarnaast laat je beter de donkere nachtbeelden en de momenten wanneer er geen activiteit is op de werf uit de uiteindelijke time lapse.

Ontdek de dynamiek van een timelapse

In amper één minuut tijd toon je hoe een project van maanden hebt aangepakt. Zo zet je de expertise van je bedrijf op een erg toegankelijke manier in de spotlight. Inspireer je stakeholders (klanten, leveranciers, investeerders, buurtbewoners,...) met een coole timelapse aan het einde van je project of bezorg hen periodieke timelapse video's om ze op de hoogte te houden. Met C-SITE kan je ook een publieke timelapse op je projectwebsite plaatsen. De video wordt telkens automatisch vernieuwd en werd eenmalig op website geplaatst aan de hand van een URL.                                                          

Bedankt, we hebben je aanvraag goed ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Volg ons