Haal het beste uit je timelapses

Om het nieuwe jaar goed in te zetten geven we 5 tips mee om het beste te halen uit je timelapse films.

1. De juiste start- en einddatum

Denk na over wat je allemaal in beeld wil brengen. Zijn de voorbereidende grondwerken indrukwekkend of wordt er begonnen met de sloop van een oud gebouw? Dat kan voor spectaculaire beelden zorgen, dus start de timelapse camera tijdig. Zet de opnames ook niet te vroeg stop: de aanleg van de tuin, parking of groene omgeving kan het project mooi afmaken. Tenslotte investeren jullie daar ook in, dus pak er zeker mee uit.

2. De beste camerapositie

Waarvoor wil je de beelden gebruiken? Kies de beste camerapositie in functie daarvan. Wil je een mooi overzicht van de vooruitgang, waarbij je het project als het ware ziet groeien? Of wil je eerder in detail kunnen bekijken waar iedereen op de werf mee bezig is? Misschien is het ook leuk om de camera na verloop van tijd naar binnen te verplaatsen om daar de verdere afwerking of de eerste activiteiten te monitoren? Vraag dit intern al eens na bij iedereen die de beelden zal gebruiken.

3. Denk aan het weer

Zorg er bij de keuze van de camerapositie voor dat je geen direct tegenlicht, vervelende schaduwen of striemende regen in de lens krijgt. Gelukkig zijn de C-Site specialisten er om je hierin te adviseren. Zo krijg je de scherpste beelden met mooi licht. Je kan de zonnestralen ook gebruiken om sites waar geen stroom aanwezig is toch van een camera te voorzien, dankzij de C-Site camera's met aangesloten zonnepaneel.

4. Edit je timelapse

Je hebt een mooie timelapse van een deel van de werken of van het volledige proces. Maar daar stoppen de mogelijkheden niet. Je kan de beelden aanvullen met je bedrijfslogo, renderings, plannen, een facts & figures sheet, drone- of fotografiebeelden en een leuk muziekje. Zo breng je de beelden nog meer tot leven, ideaal voor op je website, social media of tijdens presentaties.

5. Gebruik ook de afzonderlijke beelden

Je timelapse film is opgebouwd uit honderden afzonderlijke HD foto's. Die kan je perfect gebruiken zonder meer. Je werf tijdens een mooie zonsondergang, een indrukwekkende kraan aan het werk of een site vol bedrijvigheid lenen zich perfect voor publicatie op al je platformen, zowel print als digitaal.

Bedankt, we hebben je aanvraag goed ontvangen!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Volg ons